Μονοπολικό RF

Monopolar RF και πρόσωπο

1.Τι είναι η θεραπεία προσώπου με μονοπολικό RF ;
 
Το σύστημα χρησιμοποιεί την πιό εξελιγμένη τεχνολογία μονοπολικού RF. Έχει αποδειχθεί με κλινικές μελέτες ότι συσφίγγει και κάνει ήπιο Lifting στο δέρμα, με αποτέλεσμα να εξομαλύνονται οι ρυτίδες και να ανανεώνεται το περίγραμμα του προσώπου. Η μή επεμβατική αυτή διαδικασία εύκολη και ανώδυνη, δεν μας απομακρύνει απο τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Αντίθετα με τις θεραπείες με Laser, ενδύκνειται για κάθε τύπο δέρματος και για όλες τις εποχές του έτους.
 
2. Πως δρά;
 
Το σύστημα Monopolar RF χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη κεφαλή με επικάλυψη προστατευτικού Gel (μίας χρήσεως, ανά περιστατικό) που ελεγχόμενα διοχετεύει RF. Όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, η ειδική κεφαλή θερμαίνει ομοιόμορφα και σε βάθος το κολλαγόνο στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και των υποκείμενων ιστών ενώ παράλληλα προστατεύει την επιδερμίδα με ψύξη. Αυτή η ομοιόμορφη και σε βάθος επίδραση προκαλεί άμεσα σύσφιξη στις βαθύτερες δομές του δέρματος. Συν τω χρόνω, νέο και αναδομημένο κολλαγόνο παράγεται κάνοντας ακόμα περισσότερη συσφιξη, οδηγώντας σε ένα υγιέστερο, λείο και με πιό νεανική όψη δέρμα.
 
3. Τι αισθανόμαστε κατα την συνεδρία;
 
Κατά την εκπομπή του RF ο ασθενής νιώθει μία ήπια αλλά βαθειά αίσθηση θέρμανσης του δέρματος και των υποκείμενων ιστών, ένδειξη ότι το κολλαγόνο φθάνει σε ιδανικές θερμοκρασίες για μέγιστη συσφικτική επίδραση (υπάρχει ειδικό σύστημα καταμέτρησης, για ακόμα καλύτερη παρακολούθηση της πορείας της θεραπείας). Ο ιατρός στο σύστημα αυτό μπορεί και ελέγχει την ένταση των RF αλλά και τον τρόπο επίδρασης, για να επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα με την μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης κατά την θεραπεία. Σημαντικά βοηθά και η ψύξη στην επιφάνεια της κεφαλής που προστατεύει το δέρμα ενώ κάνει την θεραπεία πολύ άνετη.
 
4. Πώς γίνεται η θεραπεία;
 
Αρχικά γίνεται καλό ντεμακιγιάζ και το πρόσωπο καθαρίζεται με ειδική lotion. Μια ειδική πλάκα τοποθετείται στην πλάτη του ασθενούς για να κλείσει το κύκλωμα του RF. Ο ασθενής πριν την έναρξη της πρώτης συνεδρίας φωτογραφίζεται για να παρακολουθηθεί η εξέλιξη του αποτελέσματος της θεραπείας. Στη συνέχεια τοποθετείται ένα ειδικό Gel (ZIP) που συντελεί τόσο στην ιδανική διείσδυση των RF όσο και στην καλύτερη κίνηση της κεφαλής στο δέρμα. Η άκρη της κεφαλής καλύπτεται με ένα ειδικό μίας χρήσεως προστατευτικό απο GEL σιλικόνης, για πλήρη και ομοιόμορφη εκπομή RF. Αρχίζει μία σάρωση στις περιοχές του προσώπου, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης και το πάχος του δέρματος στην κάθε περιοχή. Ο ιατρός ρωτά τον ασθενή το επίπεδο αίσθησης θερμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας ενώ με ειδικό σύστημα καταμετρά την θερμοκρασία σε κάθε σημείο, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτελέσμα.
 
5. Πόσο χρόνο διαρκεί κάθε συνεδρία;
 
Ανάλογα με την έκταση της υπο θεραπεία περιοχής και τον βαθμό της χαλάρωσης, η διάρκεια είναι απο 15 έως 40 λεπτά.
 
6. Πως είναι η αίσθηση στο δέρμα μετά την θεραπεία;
 
Αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας έχουμε την αίσθηση πιο σφικτού, λείου και νεανικότερου δέρματος. Η βελτίωση συνεχίζεται για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες και ολοκληρώνεται σε 2-4 μήνες.
 
7. Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;
 
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως τα πλήρη αποτελέσματα φαίνονται μετά απο 2-4 μήνες. Μεγάλος αριθμός ασθενών όμως βλέπει σημαντική βελτίωση πολύ νωρίτερα, ήδη από τις 20 μέρες.
 
8. Πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα;
 
Η θεραπεία με Monopolar RF προκαλεί άμεση σύσφιξη των δομών του κολλαγόνου, με περαιτέρω αύξηση της σύσφιξης τους επόμενους μήνες. Μη δημοσιευμένες μελέτες δείχνουν πως τα αποτελέσματα υπερβαίνουν τα 2 έτη, ανάλογα με την φυσική διαδικασία γήρανσης του κάθε ασθενούς.
 
9. Είναι ασφαλής η θεραπεία με Monopolar RF;
 
Η θεραπεία με το Monopolar RF έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ασφαλούς εφαρμογής. Οι μόνες αναφορές είναι για ήπιο ερεθισμό και οίδημα, που υποχωρεί ταχύτατα μέσα σε λίγες ώρες.
 
10. Πλεονεκτήματα και προτερήματα;
 
Πάνω απ’ όλα, δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης: επιστρέφουμε στην εργασία και τις άλλες μας υποχρεώσεις άμεσα, μετά τη θεραπεία. Η επιλογή της μεθόδου σημαίνει όχι νυστέρι, παροχετεύσεις, μελανιές ή ράμματα. Κοστίζει σημαντικά λιγότερο απο τις επεμβάσεις και δεν έχει πρόγραμμα μετεγχειρητικής παρακολούθησης.
 
11. Ποιός είναι ο ιδανικός για Monopolar RF;
 
Το ιδανικό άτομο είναι αυτό που παρουσιάζει ελαφριά έως μέτρια χαλάρωση και είναι οριακά υποψήφιο για face lifting. Μπορεί αποφύγει την επέμβαση για αρκετά χρόνια, αν αρχίσει εγκαίρως θεραπείες με το Monopolar RF. Επισης άτομα που έκαναν ήδη lifting, αλλά έχουν σημεία που δεν διορθώθηκαν επαρκώς: μπορούν να τα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο με το Monopolar RF. Το Monopolar RF γίνεται μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες εφαρμογές: Για παράδειγμα, πχ. σε περιπτώσεις φωτογήρανσης, αρχίζει κανείς κάνοντας σύσφιξη με το Monopolar RF και συνεχίζει με Lipolift για ιδανικό οβάλ προσώπου, μεσοθεραπεία, υαλουρονικό και βοτουλινική τοξίνη για εξάλειψη βαθύτερων ρυτίδων καθώς και φωτοανάπλαση ή θεραπείες λεύκανσης δέρματος, για λαμπερό και ομοιόμορφο δέρμα.