Μεσοθεραπεια

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 

Μία κλασσική θεραπεία εξελίσσεται σημαντικά!

Αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων, δερματική χαλάρωση, ρυτίδες, γήρανση του δέρματος, τοπικό πάχος, κυτταρίτιδα, προβλήματα τριχόπτωσης, αντιοξειδωτική-αντιγηραντική δράση, σύσφιξη, μείωση των λεπτών ρυτίδων, ενυδάτωση για φρέσκο, υγιές δέρμα..

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται ήδη από το 1958 στην Γαλλία, με την έγχυση στο μεσόδερμα (μεταξύ επιδερμίδας και υποδορίου λίπους) του κατάλληλου για κάθε πρόβλημα σκευάσματος (βιταμινούχου, αντιοξειδωτικού, λιπολυτικού, συσφικτικού ή αναπλαστικού). Πάνω απο 280 συνδυασμοί ουσιών έχουν χρησιμοποιηθεί ως τώρα. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό μπορούμε να έχουμε εγγυημένη απόδοση απο τις δραστικές ουσίες, αντίθετα απ' ότι με την εξωτερική χρήση όπου ο πραγματικός βαθμός διείσδυσης απο τον δερματικό φραγμό είναι μικρός.

Η μεσοθεραπεία θεωρείται ως μία απο τις καλύτερες μεθόδους τής Αισθητικής Ιατρικής για την αντιμετώπιση πολλών αισθητικών προβλημάτων (δερματική χαλάρωση, ρυτίδες, γήρανση του δέρματος, τοπικό πάχος κυτταρίτιδα, προβλήματα τριχόπτωσης κλπ.).

Ο τρόπος που γίνεται η μεσοθραπεία είναι με εφαρμογή μικροενέσεων (micro-injections) στις περιοχές που μας απασχολούν, χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μήκους 4-6 mm που είναι λεπτές σαν τρίχα, είτε με επιφανειακή εφαρμογή (Napage) είτε με μικροπομφούς.

Η τελευταία εξέλιξη, είναι ο συνδυασμός της μεσοθεραπείας με μια άλλη τεχνική ανάπλασης, το Needling.

Μία ειδική συσκευή έγχυσης μεσοθεραπείας (Mesopistol) με 20 έως 500 μικρονυγμούς το λεπτό, μπορούμε να πάρουμε συνδυαστικά το αποτέλεσμα και των δύο μεθόδων, αφου διεγείρεται ο μηχανισμός ανάπλασης παράλληλα με την δράση των ουσιών της μεσοθεραπείας. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς καθόλου πόνο και με ελάχιστο ερεθισμό.

Ανάλογα με το προτόκολλο μεσοθεραπείας με κατάλληλο συνδυασμό δραστικών ουσιών, μπορούμε να έχουμε αντιοξειδωτική-αντιγηραντική δράση, σύσφιξη, μείωση των λεπτών ρυτίδων, ενυδάτωση και γενικά ένα φρέσκο, υγιές δέρμα..

Ιδανικά η μεσοθεραπεία συνδυάζεται με τις υπόλοιπες εφαρμογές (Thermage, Lasers, botox, υαλουρονικό) γιά ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η μεσοθεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της κυταρίτιδας.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας είναι κυρίως φυτικά σκευάσματα και εκχυλίσματα βοτάνων που αυξάνουν την λιπόλυση και διευκολύνουν την μικροκυκλοφορία και τον μεταβολισμό σε συνδυασμό με ένζυμα και άλλες δραστικές ουσίες (φωσφατιδυλοχολίνη, καφεΐνη, προκαίνη, πεντοξυφυλλίνη, υαλουρονιδάση, κλπ) που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων. Απαιτούνται περίπου 6 - 10 συνεδρίες μεσοθεραπείας με μεσοδιαστήματα ανα 10 - 15 ημέρες και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.